nedeľa 2. februára 2014

Názor Mariana Kotlebu na situáciu v Ukrajine nie je správny

Dňa 30. januára 2014 napísal Marian Kotleba otvorený list ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi, v ktorom ho vyzýva, aby v záujme slovanskej budúcnosti neustupoval nespokojným občanom bojujúcim proti vláde. Kotleba v ňom zároveň prezidenta varuje pred škodlivými vplyvmi Európskej Únie a NATO. 

Aj keď nášmu novopečenému županovi Banskobystrického kraja jednoznačne držím palce, nakoľko s ním mám v mnohých ohľadoch takmer totožné názory (napr na cigánsky problém, EU aj NATO), musím sa priznať, že tento pozitívny prístup voči Viktorovi Janukovyčovi bol pre mňa veľkým sklamaním.

Veď Viktor Janukovyč, podobne ako dnes Robert Fico na Slovensku hrá evidentne falošné divadlo pre ľudí, keď rozpráva o národných záujmoch a sociálnej spravodlivosti.

Dokázateľná chudoba a nízka životná úroveň väčšiny Ukrajincov sú priamym dôkazom, že rovnako ako proeurópsky orientovaná Timošenková, ani súčasný prezident Janukovič nemá skutočnú snahu budovať sociálne spravodlivú Ukrajinu, pretože slúži oligarchii.

Taktiež čo sa týka protestných akcii podporujucich vládu Viktora Janukovyča, je verejne známe, že väčšina ľudí, ktorí sa ich zúčastnili, boli doslova nasilu verbovaní vládou a zvážaní autobusmi. Prevažne sa jednalo o ľudí pracujúcich pre štát ako učitelia, doktori , ktorým to prikázali nadriadení.

Práve z tohto dôvodu predpokladám, že Marian Kotleba sa nechtiac stal obeťou mediálnych manipulácií, keď bezdôvodne označil väčšinu demonštrantov ako teroristov, pričom ich nesprávne považuje za podporovateľov vstupu do Európskej únie. 

Pravdepodobne si neuvedomil, že hlavnými aktérmi ukrajinskej revolúcie nie sú demonštranti pod vedením opozičného lídra Vitalija Klička, ale nacionalistické skupiny bojujúce za slobodnú Ukrajinu. Zámerom ukrajinských nacionalistov je budovať sebestačný a sociálne spravodlivý štát, nezávislý od Ruska aj Európskej únie.
Na vlastnej koži sa o tom presvedčil tiež vyššie spomenutý vodca opozície Vitalij Kličko, presadzujúci vstup Ukrajiny do EU, ktorý napriek neúnosnej biede ukrajinského ľudu volá po umiernenosti a diskusii s oligarchiou. Keď Kličko začal otvorene vyzývať nacionalistov, aby prestali vyvíjať nátlak na vládu, neváhali napadnúť ani tohto niekoľkonásobného boxerského šampióna. 

Najtvrdšie jadro protivládneho odporu totiž tvoria prevažne odhodlaní nacionalisti z radou futbalových fanúšikov, domnievajúci sa, že súčasná situácia je vhodnou príležitosťou "zničiť chorý kapitalistický systém" a začať budovať nový spravodlivejší štát.


Nesprávnu a neuváženú reakciu Mariana Kotlebu potvrdzuje aj nedávno uverejnené vyhlásenie jednej zo skupiny ukrajinských nacionalistov:

Všetky médiá klamú – neverte im!
Svetová verejnosť si myslí, že my, obyvatelia Ukrajiny, bojujeme za vstup krajiny do Európskej únie a kvôli tomu sa vrháme s holými hruďami do policajnej streľby, vdychujeme slzný plyn, znášame gumové projektily i skutočné náboje a riskujeme svoje bezcenné životy. Myslia si, že s policajtmi sa tu bijú nejakí provokatéri bohvie odkiaľ. Majú také predstavy, že my tu bojujeme za opozíciu, aby sa Ukrajina odklonila od Ruska a lízala zadok Európe.

Nie! To je lož! Pôvodne bola táto revolúcia naplánovaná podľa scenára zo Sýrie a Líbye prostredníctvom falošných zástupcov opozície, ktorí sú financovaní oligarchami. No my, pravicoví i ľavicoví aktivisti, i všetci, ktorí sa postavili za národ, sa usilujeme zadržať iniciatívu nepriateľov ľudstva, našej krajiny a tých, čo sedia vo vláde. My tu nebojujeme ani za vládu, ani za opozíciu!...Skutočnými provokatérmi sú kritici volajúci po mierovej revolúcii, hlupáci obhajujúci opozíciu, ktorá nie je o nič lepšia než súčasná vláda – nepriateľ nášho národa. Lenže národ je aj proti vláde, aj proti opozícii.

Médiá v rukách malej skupinky medzinárodnej elity vymývajú mozog celému svetu. V skutočnosti tu nebojujeme za nejakú Európsku úniu, práve naopak, vedieme túto vojnu proti cudzincom – oligarchom okupujúcim našu krajinu!

U nás nie je ani jeden oligarcha Ukrajinec. Všetci miliardári v našej okupovanej vlasti sú buď Židia, alebo Tatári, občas sa na scéne objaví svoloč typu Janukoviča či Kučmu, ktorí sa zrazu stávajú miliardármi, no svoj kapitál rýchlo prevádzajú do daňových rajov, a tak ľudí nechávajú s holými zadkami.

Prezident Janukovič slúži tatárskym oligarchom pod vedením Rinata Achmetova, no my veľmi dobre vidíme, že lídri jeho opozície slúžia židovským oligarchom – Kolomojskému, Ževagovi, Feľdmanovi a ďalším. Táto elita totálne ničí ukrajinský národ všemožnými spôsobmi. Ľudia na celom svete musia pochopiť, že my tu bojujeme proti cudziemu kapitalizmu a vyhubeniu nášho národa.

V tejto krajine panuje obrovská sociálna nerovnosť. Tie peniaze, ktoré obyčajný pracujúci človek zarobí za mesiac, utrácajú mažori (deti pohlavárov) za jednu noc s prostitútkami – tými sa stali už skoro všetky naše dievčatá vďaka propagande a vštepovaniu bezduchých hodnôt zo západu. A k tomu všetkému sa dostali nečestnou cestou.

U nás nefungujú podniky, zo všetkých urobili sklady alebo kancelárie, nefunguje tu vlastne nič okrem infraštruktúry elít, všetko sa rozkráda a ničí. Elita rabuje Ukrajinu a jej obyvateľov nepovažuje ani za ľudí. Mažori, deti politikov, z áut strieľajú na okoloidúcich, no nikdy sa im nič nestane, pretože tento štát zaplavila etnická zločinnosť.

Policajti sú za výplatu pripravení zabiť vlastnú matku, všetci si chcú chytiť nejaké teplé miestečko v tomto zhnitom systéme. Médiá o všetkom klamú a vnucujú choré hodnoty našim synom, z ktorých sa stávajú zradcovia, a dcéram, z ktorých sú neskôr prostitútky.

Vláda sa nás snaží otráviť nočnými klubmi, cigaretami, alkoholom i márnotratnosťou, doslova podáva drogy Ukrajine a rozširuje v nej počet nakazených vírusom HIV a degenerovaných hlupákov, aby ľud zabúdal na to, čo s ním spolu s oligarchami robí. Oni vyrabovali a znásilnili našu vlasť!

Cudzí okupanti spravujú náš kapitál i všetky skorumpované politické strany – ako vládne, tak i opozičné. My sa bijeme nie za Európsku úniu, ale proti kapitalistickému bezpráviu, židovsko-tatárskemu finančnému vplyvu a ich posluhovačom.

My nechceme vstúpiť do Európskej únie či len zvrhnúť prezidenta Janukoviča, my chceme znárodnenie ukrajinských prírodných zdrojov i majetku oligarchov, ktorý ukradli našej krajine kriminálnymi spôsobmi ako v búrlivých 90-tych rokoch, tak aj po nich.

Ostáva nám len veriť, že uvedený list Mariana Kotlebu vznikol iba nedopatrením jeho urýchlenou reakciou a celé nedorozumenie sa už čoskoro vysvetlí. 


Použité zdroje:

http://www.antifa.cz/content/rozhovor-ukrajinsky-euromajdan-fasisticke-vlivy

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/259363-trpelivost-u-konce-ulice-kyjeva-prevzala-radikalni-pravice-o-koho-jde/?fb_action_ids=505656569549360&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22505656569549360%22%3A209251179267500%7D&action_type_map=%7B%22505656569549360%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

16 komentárov:

  1. Národní chcú zmenu, ale podľa scenára podporujú toho horšieho!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ale o EU napisal Kotleba pravdu !!!!
    Po vstupe do EÚ moja vlasť de facto stratila štátnu nezávislosť a pod hrozbou sankcií je nútená dodržiavať rôzne nezmyselné smernice, nariadenia a iné predpisy, ktoré nám diktuje Brusel a ktoré vyslovene a jednoznačne poškodzujú národnoštátne záujmy SR a jej obyvateľov. Dôsledkom tejto politiky je neustály rast cien, vysoká nezamestnanosť, zhoršujúci sa zdravotný stav národa, strata politickej a ekonomickej samostatnosti, narastanie štátneho dlhu a celkový rozvrat nášho hospodárstva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno veď som napísal, že s Kotlebovým názorom na EU sa plne stotožňujem

      Odstrániť
  3. Ako občan členského štátu EÚ Vám môžem zodpovedne povedať, že otvorenie sa EÚ neprinesie ukrajinskému ľudu nič dobré. Ukrajina sa stane len ďalším obrovským trhom, na ktorom nebude miesto pre pôvodnú ukrajinskú produkciu. Výrobu nahradí dovoz a konzum a státisíce ľudí príde o prácu. Na konci tohto procesu nebude nič iné, ako totálne zotročenie ukrajinského ľudu a prevod ukrajinskej pôdy do rúk cudzích investorov. Presne tak, ako sa to v súčasnosti odohráva aj na Slovensku.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V dobe tejto mediálnej vojny, kde beriete tú istotu, že nacionalisti na Ukrajine bojujú proti Janukovyčovi? Tí, ktorí sa spoja s antifašistami, tak ako je to popisované v liste údajných demonštrantov, nie sú nacionalisti, ale tak nanajvýš nejakí futbaloví chuligáni, ktorým ide rovnako ako anarchistom o to spraviť bordel, destabilizáciu a nie poriadok. Zamyslite sa trocha nad tým...Videla som jedno video na mojevideo.cz, kde je jasne vidno, že policajti len bránia úrad pred hordou demonštrantov (ak sa dajú vôbec tak nazvať, pretože podľa mňa ide o Západom dobre vycvičených teroristov, výtržníkov), útočiacich na nich železnými tyčami, reťazami a pod. Ani jeden policajt z tej skupiny nezasiahol, naopak desiatky z nich prišli k zraneniam ako rozbité hlavy, polámané ruky, nohy...Keby bol Janukovyč, ako Marián píšeš spojencom oligarchov, už dávno by policajti rozbili rozzúrený dav, lebo prostriedky na to má. Marián, neviem ako taký vzdelaný nacionalista, ako si Ty mohol zabudnúť na heslo, ktoré vyriekol Lenin .. ,,Revolúcia sa musí viesť krvavo na to, aby sa dosiahol jej účel." A nedáva mi to zmysel, ak za Janukovyčom stoja oligarchovia, kto potom stojí za predstaviteľmi EÚ? Nejakí iní oligarchovia? Všetci nacionalisti bojujú proti ľavicovej lúze v zmysle hesla Good night, left side .. a na Ukrajine je v poriadku, že sa spojili s antifašistami??? Ako ste mohli naletieť na taký lacný židovský trik? Tak po dnešnom medializovanom liste Alojza Hlinu teda Marián Ti odporúčam, že aby si sa spojil Ty, ako zástupca nacionalistov s A. Hlinom, ako zástupcom spomínanej ľavicovej lúzy a choďte spoločne bojovať na Ukrajinu proti Janukovyčovi.. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jarmila vôbec si nepochopila čo som myslel mojim článkom ;). Oligarchia stojaca za Janukovičom je rovnaká špina ako EU. Keby čítaš pozorne, pochopíš, že s názorom Kotlebu na EU sa stotožňujem, jediné čo urobil chybu, že sa vtiera Junukovičovi. Je to približne to isté, akoby nejaký nacionalista z Ukrajiny napísal Kaliňákovi pochvalu za to že bil nacionalistov v Šarišských Michaľanoch. Alebo pochvalný list Slottovi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pochopila som veľmi dobre. Na svete je len jedna oligarchia. A len jedni nacionalisti. Nacionalistov z radov futbalových fanúšikov tiež nepoznám. Poznám len futbalových chuligánov, rowdies. Tých pokiaľ viem, tak zaujímajú len bitky a výtržnosti. Potom poznám ešte ultras, ktorých zaujíma len ich futbalový klub. A potom slušných ľudí, ktorí by chceli chodiť na futbal, ale nemôžu, lebo tam chodí taká háveď, akou sú chuligáni a rowdies. A pochopila som, že sa stotožňuješ s názorom Kotlebu ohľadom EÚ. Nepochopila som Tvoje spájanie nacionalistov s antifašistami...To by praví nacionalisti nikdy neurobili. Ale židovskí mediálni magnáti áno. Preto som si myslela, že ako rozhľadený nacionalista im neskočíš na lep. Aj toto sú ich taktiky... ;-)

      Odstrániť
    2. Ale nepochopila....Len aby si nesadla na lep, a nestala sa s teba fanatická babka demokratka ;) .... 1. O tom spájaní nepíšem ja, ale jedná sa o citáciu
      2. Nepochopila si, že kritizujem prístup, keď niekto hádže všetkých demonštrantov do jedného vreca, ako podporovatelou EU.

      Odstrániť
    3. Neboj sa, nesadnem ;-) a nebude zo mňa babka demokratka, tie mali dôchodkový vek, ja som ešte mladá ;-) Veď práve, že sa jedná o citáciu a Ty si sa toho chytil, ako keby to boli ozajstní nacionalisti. Pritom sa len jedná o nejakých futbalových buranov. A na margo toho Tvojho druhého bodu, nepochopil si, že sa nejedná o demonštrantov, ale Západom cvičených provokatérov, ktorí majú za úlohu zaťahovať do toho nevinných Ukrajincov. Židovská taktika - rozpútať peklo medzi jedincami toho istého národa ... Židia to riadia na diaľku a Ukrajinci sa navzájom oslabujú ..už ma viac nebaví Ti niečo vysvetľovať, keď nechápeš.

      Odstrániť
    4. Jarmila, tak podla teba kvalita života Ukrajincov a úroveň korupcie v krajine je v poriadku?

      Odstrániť
    5. Nie je v poriadku, ale mňa zaujíma predovšetkým kvalita života ľudí na Slovensku a úroveň korupcie na Slovensku. Ukrajina ma nezaujíma. A keď prehrá Janukovyč, automaticky to znamená víťazstvo EÚ. Lebo každá vojna má len jedného víťaza...

      Odstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Len sa chcem opytat, ked ide opozicii o vstup do EU a zotrocenie naroda pod taktovkou Bruselu, ktory che takto len rozsirit trh pre svoje vyrobky, kto ich bude kupovat, ked vsetci budu nezamestaneni, ako tvrdite? Protirecite si v tomto trochu. Inac ale uplne suhlasim, ze vzbura na Ukrajine je hlavne o vzbure proti oligarchom a korupcii...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milý Peter, pozri sa na Slovensko, tu žijeme, tu sme trh pre západ, tu kupujeme za biedne platy ich nadprodukt. Funguje to. Krátko: Kapitalista vyrobí 100 tovarov, predá 50 v cene ako za 100, a 50 čo mu zostane zlikviduje.
      Musí vyrobiť nové. A zasa dokola, kým neovládol náš plánovaný trh. Tu predá tých 50 tovarov už zaplatených v predanej 50-tke, aj keď za 1 cent, zisk bude mať 1 cent. A zlikviduje našu výrobu, a my za minimálnu mzdu, či sociálne dávky kupujeme ten jeho brak. A aby sme sa z toho nevymanili, tak máme na krku hypotéky pôžičky ap. na veci, na ktoré by sme si nikdy nezarobili pri tak nízkych príjmoch. Je to hrozné, ale je to tak. Len musíš pozerať okolo seba svojimi očami, a svojím rozumom myslieť. Nechcem ťa poučovať, len vysvetľujem.

      Odstrániť
  8. Uvádza sa tu citujem z textov ...."dokázateľná chudoba Ukrajincov",a teda v globále ako Slováci v priemerných ukazovateľoch nie sme od týchto vôbec vhodní za samaritánov a ani za EÚ živiť cca 40 mil.Ukrajincov.... :-I Napríklad jaosobnez pozície radového obyvateľa nepotrebujem na môj krk navyše príťaž 40 milionov Ukrajincov,a nevidím vo vybrakovanej štátnej slovenskej kase pre nich žiadne dlhodobé zbytočné peniažky.... Ako si úplne všetko sústavným iba túžením a iba čakaním na samonávrat samých zlodejských komunistických časov zapríčinili a všetko dorazili a dostali do rozvalín, musia vydržať držaním sa ako obrovský národ s Veľkým Bratom Rusom.To je môj názor radového obyvateľa SR napriek,že korene mojich predkov siahali cez stareho otca Rusoukrajinca z Krymu, dávneho Dolného Tatarstanu,ktorý kedysi siahal az po Kazanj tj dávnoveký Horný Tatarstan.Napriek možno hrdej dávnovekej ríši netúžim mať na krku 40 milionov vyhladovaných Ukrajincov.Ich vidina v zlatonosnú EÚ tj lepší kapitalizmus je chorá ídea.Navrátenie komunistických zločinov nutných k udržaniu moci tiež je ta het,majú to nahraté do nenávratna.Volám sa Alexander Šarovský,68r,Bratislava,všetko mám čisté a v poriadku,vyvarujte sa podlým eštébácko schizofrenickým nenávistným bludom za najmä novinárčenie pol storočie denne si sprosté papule nevedia zdržať proti mne len za to,že som za debila neochočiteľný za názor žiadnymi idiotmi s mocenskými chúťkami hrubo natuplo kadejakými zlidejmi najme aj lokálne debilne iba osočovaný,tiež za disidentské aktivity kritizujúc zneužívanie bás a cvokhauzov ziskuchtivými bláznami pohrobkami utopického komunizmu ... Ked oddávna zlodejskopasácky výpalnícky fašizmus sú v jednej rovine s chorou ideologiou komunizmom,dodnes nikde na svete sa nevydaril.Ukrajinci by si mali riadne premyslieť čo je menšie peklo a menšie zlo.Kto ich radšej pritúli.EÚ má na krku dosť megachudobných štátov,dodnes nadpomery žijúcich tiež v luxuse oproti nám takých Grekov.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. „Benjamin Briel Lee bol za každých okolností veľmi profesionálny a neustále ma informoval o všetkom, čo sa deje. Keby som mal nejaké otázky, bol vždy pripravený odpovedať. Bol to môj prvý nákup domov, o procese pôžičky som toho veľa nevedel, veľmi ľahko pochopil veci, o ktorých som mal otázky. Veľmi sa mi páčilo pracovať s ním. “
    Je to úverový referent pracujúci so skupinou investorov, ktorí sú ochotní financovať akýkoľvek projekt alebo vám požičiavajú akúkoľvek sumu s veľmi nízkym úrokom. Kontakt Benjamin Briel Lee E-Mail: Lfdsloans@outlook.com Whats-App Number: + 1-989 -394 - 3740.

    OdpovedaťOdstrániť